Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
 
    Početna   Vrtici   MONTESORI VRTIĆ DEČIJA KUĆA


MONTESORI VRTIĆ DEČIJA KUĆA

MONTESORI VRTIĆ DEČIJA KUĆA


Ulica : Kneza Danila 45
Grad : Beograd
Email : office@decijakuca.rs
Web sajt : http://www.decijakuca.rs/
Kontakt : 011/3341130
Mobilni : 060/6286944


O Nama :

MONTESORI VRTIĆ DEČIJA KUĆA
Studio za edukaciju Ljubav, Vera i Nada

                                     SAMO NAJBOLJE JE DOVOLJNO DOBRO ZA DETE!

Naša vizija je srećno i zadovoljno dete koje raste u sigurnom, lepom i podsticajnom okruženju za razvoj svojih genetskih potencijala.

Naša misija je da Montesori pristupom u ranom vaspitanju i obrazovanju osposobimo decu za samostalan i odgovoran život; da usmerimo decu da poštuju osnovne ljudske vrednosti; da su uvek spremna za saradnju, zajedništvo i toleranciju.

Stogodišnja tradicija je naša osnova, vrhunski kvalitet je naše polazište, a srećno dete je naš cilj.

Montesori vrtić Dečija kuća Ljubav, Vera i Nada je novi Montessori vrtić u Beogradu. Posebna pažnja u kreiranju vrtića ja posvećena odabiru najboljih Montesori vaspitača, kreiranju enterijera po najvišim bezbednosnim i Montesori standardima za „Pripremljenu sredinu“ (Montesori učionicu) i pribavljanju originalnih Montesori didaktičkih materijala.

Edukaciju vaspitača i stalnu superviziju rada u Montesori vrtiću Dečija kuća obavlja Montesori društvo Srbije. Rad sa decom se odvije u dve grupe: od 1,5 do 3 godine i od 3 do 6 godina (do predškolskog programa).

 

 

RAD SA DECOM DO TRI  GODINE

Rad sa decom ovog uzrasta obuhvata razvoj socijalno-emocionalnih odnosa, motoričke aktivnosti, razvoj čula, intelektualni razvoj i jezičke aktivnosti.

Razvoj socijalno-emocionalnih odnosa uključije razvoj druželjubivosti, posmatranje aktivnosti drugova, saosećanje sa drugom, saradnju (iako su konflikt i rivalstvo česti), poznavanje svog tela i svesnost svoje ličnosti (ime, pol, delovi tela, upotreba ličnih zamenica, prepoznavanje svog lika u ogledalu ili sa fotografije). U ovom uzrastu često dolazi do regresije u ponašanju, dete mokri u krevetu, priča kao beba, neposlušno je, ima napade besa, tvrdoglavo je i ljubomorno. Važno je znati da je razlog ovakvog ponašanja ovladavanje emocijama i telesnim sposobnostima. Sticanje samostalnosti vodi u konflikte, ponašanje okoline izaziva ljubomoru, a nesigurnost je rezultat nedovoljne pažnje.

Igre koje pomažu razvoj socijalno-emocionalnih odnosa su:

odlaganje potreba i želja, igre ogledalima, igre spremanja i raspremanja, prepoznavanje emocija, igre pokušavanja, igre naloga i zadataka, igre opuštanja, slagalice, igre pantomine, uhvati me, voli - ne voli i druge.
Motoričke aktivnosti uključuju vežbe hodanja brzo-polako, savladavanje prepreka, bacanje, guranje, kotrljanje, održavanje ravnoteže. Sprave koje se koriste su lopta, stepenice, konopac, krugovi, korpe za ubacivanje lopte.

Deca motoričke aktivnosti vežbaju hodanjem po gredi, penjanjem na stepenicama, provlačenjem kroz tunel i otvor, okretanjem u krug, igranjem u pesku na terasi, igranjem u snegu i slično.    

Razvoj čula uključuje muzičko-ritmičke i grafo-motoričke vežbe. Igre koje pomažu razvoj čula su: čista soba, mokro-suvo, čisto-prljavo, igre štipaljkama (dodir i zvuk), igre vodom (bojenje vode), kupanje lutki, toplo-hladno, suv-mokar, razlikovanje boja (odvajanje kuglica po boji), imitiranje zvukova (oglašavanje životinja, vetra, telefona, kućnih aparata, motornih vozila), prepoznavanje i razlikovanje tonova (zvona), imitiranje (zanimanja, ljudi, životinja), zakopčavanje (dugmad, pertle, rajsfišlusi), zatvaranje vrata pomoću modela, nizanje pertli, slikanje bojama, igre papirom.

Intelektualni razvoj podrazumeva sve istraživačke igre. Senzo-motorni razvoj traje do 24 meseca, a onda počinje period inteligencije, koji se razvija simbolima, posebno govorom. Istraživački duh podstiče dete da sve rastavi na delove i to opet sastavi, da upoređuje razne veličine, odnose i relacije. Dete u ovom uzrastu stalno traži nove igračke, jer se brzo zasiti starim, pa ih treba menjati. Upravo zato se Montesori materijali koriste određenim redosledom za izazivanje nekih veština. Igre koje se koriste za intelektualni razvoj su: šta nedostaje, šta je novo, šta ne pripada, slaganje po obliku, dohvati predmet, isto i različito, debelo i tanko, jedan meni-jedan tebi, traženje skrivenih predmeta, igre kockicama i slično.

Jezičke aktivnosti su veoma važne. Od 18 do 24 meseca se pojavljuje dvočlani i tročlani govor. Važno je da dete zna da pokaže šta njegov govor označava, da zna šta treba da donese i kad je nešto upitano. Razvoj govora je individualan i tako se njegovom razvoju i pristupa. U trećoj godini dolazi do ekspanzije fonda reči. Igre za razvoj jezičkih aktivnosti su: igre imenovanja, igre pogađanja, igre dopunjavanja, igre reči suprotnog značenja, igre telefonom, pričanje po slikama, dramatizacije, imenovanje predmeta i slično.

 
 

RAD SA DECOM OD 3 DO 6 GODINA

Rad sa decom od 3 do 6 godina je baziran na mehanizmu kako deca uče. Dete ima urođenu motivaciju da uči. Dete uči kada za to ima lični razlog i kada ono što uči za njega ima razlog. Učenje je proces izgrađivanja i konstrukcije znanja putem aktivnih metoda. Svako dete uči i razvija se sopstvenim tempom. Učenje na predškolskom uzrastu je spontano i nenametljivo. Permanentno se osluškuje šta to dete želi da uči, slede se njegova interesovanja, potrebe, njegov jedinstveni stil učenja i trenutne psiho-fizičke moči, kao i saznanja šta sledi u sledećoj fazi razvoja.

Deca razvijaju osetljivost čula (boja, miris, ukus, tekstura), podstiču opažanje i imenuju predmete iz okoline. Podstiče se samostalno i slobodno manipulisanje, istraživanje i otkrivanje upotrebne funkcije predmeta. Deca razvrstavaju predmete po obliku, veličini i boji. Razlikuju količinu (mnogo-malo; mnogo-jedan; mnogo-nijedan) i opažaju dimenzije u prostoru (veliko-malo). Podstiče se interesovanje za brojeve i stvaranje skupa od 3 elementa. U ovom periodu se podstiče orijentacija deteta, obogaćivanje interakcije, verbalna i neverbalna komunikacija na relaciji dete-odrasla osoba i odrasla osoba-dete. Proširuje se repertoar emocionalnih odgovora (zabrinutost, strah, stid, zavist, nada, ponos). Kanališu se negativna emocionalna stanja. Podstiče se interesovanje za socijalne reakcije, prihvatanje sebe i drugih kao članova grupe. Podstiču se sposobnosti rešavanja konflikata verbalnim putem. Razvija se sposobnost saradnje sa vršnjacima, podstiče misaona aktivnost analize, sinteze, apstrakcije i generalizacije.

Deca se usmeravaju na uviđanje odnosa između celine i dela (celo, polovina, deo). Uči se pisanje cifara do 10. Vežda se brojanje unapred i unazad. Dete se uvodi u merenje vremena i stiče iskustva o merama i merenju. Dete se podstiče na govornu komunikaciju (verbalno i neverbalno), razvija sposobnost prilagođavanja govora trenutnoj situaciji i vežba jasno i precizno izražavanje. Potstiču se sve funkcije govora (da ponovi, obavesti, vodi konverzaciju, da pravilno govori).

Radi se na doživljavanju sebe u kontinuitetu vremena (kad sam se ja rodio...). Razvija se svest o drugima i njihovim potrebama, negovanje bliskosti i ljubavi sa bližim članovima porodice, kao i upoznavanje sa pravilima života u grupi.BORAVAK DECE

Rad sa decom je baziran na celodnevnom ili poludnevnom boravku. Poludnevni boravak od 4 sata uključuje doručak i užinu, a celodnevni boravak uključuje i ručak. Deca sa vaspitačima sama pripremaju svoj doručak i užinu, a ručak se dostavlja iz specijalizovanih restorana za dečije vrtiće (catering service). Kvalitetna i nutricionistički dobro izbalansirana hrana je važna za pravilan razvoj i rast dece. Jelovnik sastavlja nutricionista, a jela zadovoljavaju sve nutritivne potrebe dece. Deca učestvuju u postavljanju i pospremanju stola. Pribor za ručavanje je stakleni i porcelanski, čime se deca uče kulturi obedovanja, rukovanju priborom i sticanju radnih navika. Uglavnom, deca sa velikim zadovoljstvom učestvuju u tim aktivnostima, uče se timskom radu, pažnji, strpljenju, preciznosti, razvijaju motoriku i koncentraciju.


  
Radno vreme Montesori vrtića Dečija kuća je od 8:00 do 17:00 časova.

 • 08:00-08:30 - Dolazak dece.
 • 08:30-09:00 - Doručak.
 • 09:00-10:30 - Aktivnosti prema planu.
 • 10:30-11:00 - Užina.
 • 11:00-12:00 - Boravak dece napolju.
 • 12:00-13:00 - Ručak.
 • 13:00-15:00 - Pričanje priča, odmor, oblačenje.
 • 15:00-16:00 - Engleski jezik i/ili slobodne aktivnosti.
 • 16:00-16:30 - Odlazak dece.
  

  


 

  Poseta: 6148
 
   Adresar
    Izdvajamo     Pomoć   PageRank Checking Icon
 
  Vrtići
  Igraonice
  Školice
  Bebisiting agencije
  Prodavnice i butici
  Pedijatrijske ordinacije
   Vesti - Početna
  Roditeljstvo
  Zdravlje
  Pitajte doktora
  Ishrana
  Vodič - kulturna dešavanja
  Dečiji horoskop
  Vodič za dečiju štednju
   MARKETING
  KONTAKT

Napomena: sve informacije i saveti na Vrticiportal.com služe isključivo u informativno-edukativne svrhe. Sadržaj web portala u odredjenim rubrikama koje se bave zdravljem dece, ne  može zameniti odlazak Vašem pedijatru i nije zamena za lekarske preglede i dijagnoze.

 

Copyright © 2009 - 2018 Vrticiportal.com - Junior Shop, trgovina putem interneta i druge usluge - Sva prava zadržana

 
  Kopiranje, umnožavanje ili prenošenje tekstova, moguće je samo uz pismenu saglasnost redakcije sajta vrticiportal.com.
             
Muzička centrala - online muzički magazinJuniorshop.rs - internet prodavnica bebi i dečije opreme