Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
    Početna   Pitajte doktora   Povećanje vrednosti APTT


Pitanja i odgovori


subota, 18 jun 2011
subota, 18 jun 2011
petak, 10 jun 2011
petak, 10 jun 2011
četvrtak, 26 maj 2011
četvrtak, 26 maj 2011
utorak, 24 maj 2011
utorak, 24 maj 2011
utorak, 24 maj 2011
utorak, 24 maj 2011
ponedeljak, 23 maj 2011
ponedeljak, 23 maj 2011
ponedeljak, 23 maj 2011
ponedeljak, 23 maj 2011
sreda, 18 maj 2011
sreda, 18 maj 2011
subota, 07 maj 2011
subota, 07 maj 2011
petak, 06 maj 2011
petak, 06 maj 2011
petak, 06 maj 2011
petak, 06 maj 2011
petak, 06 maj 2011
petak, 06 maj 2011
petak, 06 maj 2011
utorak, 19 april 2011
sreda, 13 april 2011
sreda, 13 april 2011
sreda, 13 april 2011
petak, 08 april 2011
sreda, 06 april 2011
sreda, 06 april 2011
četvrtak, 31 mart 2011
četvrtak, 31 mart 2011
četvrtak, 31 mart 2011
sreda, 23 mart 2011
sreda, 23 mart 2011
sreda, 23 mart 2011
sreda, 23 mart 2011
utorak, 22 mart 2011
utorak, 22 mart 2011
utorak, 22 mart 2011
utorak, 22 mart 2011
utorak, 22 mart 2011
utorak, 22 mart 2011
petak, 18 mart 2011
petak, 18 mart 2011
utorak, 15 mart 2011
utorak, 15 mart 2011
petak, 11 mart 2011
petak, 11 mart 2011
petak, 11 mart 2011
sreda, 09 mart 2011
sreda, 09 mart 2011
ponedeljak, 07 mart 2011
ponedeljak, 07 mart 2011
ponedeljak, 07 mart 2011
subota, 19 februar 2011
subota, 19 februar 2011
subota, 19 februar 2011
subota, 19 februar 2011
subota, 19 februar 2011
subota, 19 februar 2011
četvrtak, 17 februar 2011
četvrtak, 17 februar 2011
četvrtak, 17 februar 2011
četvrtak, 17 februar 2011
petak, 04 februar 2011
četvrtak, 03 februar 2011
utorak, 01 februar 2011
utorak, 01 februar 2011
ponedeljak, 24 januar 2011
ponedeljak, 24 januar 2011
ponedeljak, 17 januar 2011
ponedeljak, 17 januar 2011
ponedeljak, 17 januar 2011
utorak, 28 decembar 2010
utorak, 28 decembar 2010
utorak, 21 decembar 2010
utorak, 21 decembar 2010
ponedeljak, 13 decembar 2010
ponedeljak, 13 decembar 2010
ponedeljak, 13 decembar 2010
ponedeljak, 13 decembar 2010
ponedeljak, 13 decembar 2010
ponedeljak, 13 decembar 2010
ponedeljak, 13 decembar 2010
četvrtak, 25 novembar 2010
četvrtak, 25 novembar 2010
četvrtak, 18 novembar 2010
četvrtak, 18 novembar 2010
četvrtak, 18 novembar 2010
sreda, 10 novembar 2010
sreda, 03 novembar 2010
sreda, 03 novembar 2010
ponedeljak, 01 novembar 2010
subota, 30 oktobar 2010
četvrtak, 28 oktobar 2010
ponedeljak, 25 oktobar 2010
ponedeljak, 25 oktobar 2010
sreda, 20 oktobar 2010
sreda, 20 oktobar 2010
utorak, 19 oktobar 2010
nedelja, 10 oktobar 2010
nedelja, 10 oktobar 2010
nedelja, 10 oktobar 2010
petak, 24 septembar 2010
petak, 24 septembar 2010
petak, 24 septembar 2010
petak, 24 septembar 2010
petak, 24 septembar 2010
četvrtak, 23 septembar 2010
četvrtak, 16 septembar 2010
četvrtak, 16 septembar 2010
sreda, 25 avgust 2010
sreda, 25 avgust 2010
ponedeljak, 23 avgust 2010
ponedeljak, 23 avgust 2010
ponedeljak, 09 avgust 2010
ponedeljak, 09 avgust 2010
  

Poštovani posetioci,

obaveštavamo Vas da na pitanja koja budete postavili nećemo biti u mogućnosti da odgovorimo dok ne dogovorimo saradnju sa novim sponzorom rubrika "Zdravlje" i "Pitajte doktora". Hvala na razumevanju

 

Povećanje vrednosti APTT

 

Poštovana,

Imam sina od 20.meseci i planiramo da izvadimo 3.krajnik.
Uradjene su sve analize i idemo ovih dana na kontrolu kod ORL pred operaciju. Uradjeni su i faktori koagulacije, ali analiza APTT je veća. Iznosi 43s( 24.3-35s). Šta to tacno znači i usled čega je ova vrednost povećana? Nije imao nikakvo krvarenje. Da li je to normalno kod male dece ili je neki drugi razlog u pitanju ? Da li ima veze sa čestim prehladama , upalom uveta, nicanjem zuba ili...?
Hvala na odgovoru!

 

Odgovara prim dr Slobodanka Đurić

 

Poštovana,

blago povećanje APTT iznad referentnih vrednosti ne može se izolovano tumačiti. Važno je da dete nije imalo nikakva krvarenja. Pošto uzroci povećanih vrenosti mogu biti različiti to je najbolje da još jednom prokontrolišete vrednosti APTT da bi se videlo da li je to povećanje vrednosti i dalje postoji. U slučaju da je ta vrednost trajno povećana obratite se dečjem hematologu za dalji savet i tretman.

srdačan pozdrav

 
 

Komentari 

 
+3 # RE: Povećanje vrednosti APTTAleksandra 28-03-2013 20:28
Moj sin ima 3,5god. i non stop ima krvarenje iz nosa vec skoro dve godine,radila sam mu APTT prvi rezultat mu je bio 55,drugi 34,4 a treci 34,8,pa me interesuje samo da li su te vrednosti kod male dece normalne?Unapred hvala!!!
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
+1 # povisen aptt ali nema krvarenjaSanjaaa 15-03-2016 09:15
Dete cetri godine aptt povisen.nikad nije imao nikakvo krvarenje.imao dve operacije i niko nikad nije spomenuo da nalazi nisu u redu.Spremamo ga za operaciju strabizma ali nalazi su poviseni.receno nam he da dete ima hemofiliju i da mora bar imati neko krvarenje.kazu da majka prenosi na musku decu samo.ali ja nikad nisam imala.opet kazu nije moguce.imao je temp.i popio brufen.curi mu nos.hvala
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

 
   Adresar
    Izdvajamo     Pomoć   PageRank Checking Icon
 
  Vrtići
  Igraonice
  Školice
  Bebisiting agencije
  Prodavnice i butici
  Pedijatrijske ordinacije
   Vesti - Početna
  Roditeljstvo
  Zdravlje
  Pitajte doktora
  Ishrana
  Vodič - kulturna dešavanja
  Dečiji horoskop
  Vodič za dečiju štednju
   MARKETING
  Kontakt

Napomena: sve informacije i saveti na Vrticiportal.com služe isključivo u informativno-edukativne svrhe. Sadržaj web portala u odredjenim rubrikama koje se bave zdravljem dece, ne  može zameniti odlazak Vašem pedijatru i nije zamena za lekarske preglede i dijagnoze.

 

Copyright © 2009 - 2016 Vrticiportal.com - Junior web media - Sva prava zadržana

 
  Kopiranje, umnožavanje ili prenošenje tekstova, moguće je samo uz pismenu saglasnost redakcije sajta vrticiportal.com.
             
Muzička centrala -  online muzički magazinJuniorshop.rs -  internet prodavnica bebi i dečije opreme