Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
    Početna   Vesti   Otvoren Montesori vrtić na Paliluli, našim posetiocima 10% popusta na upis

Vesti >> Beogradski vrtići

Otvoren Montesori vrtić na Paliluli, našim posetiocima 10% popusta na upis

28.03.2013 -
     Montesori vrtić Dečija kuća Ljubav, Vera i Nada je novi Montessori vrtić u Beogradu, gde je posebna pažnja posvećena odabiru najboljih Montesori vaspitača, kreiranju enterijera po najvišim standardima i pribavljanju originalnih Montesori didaktičkih materijala. Edukaciju vaspitača i stalnu superviziju rada u Montesori vrtiću Dečija kuća obavlja Montesori društvo Srbije. Rad sa decom se odvije u dve grupe: od 1,5 do 3 godine i od 3 do 6 godina (do predškolskog programa).

 

Edukaciju vaspitača i stalnu superviziju rada u Montesori vrtiću Dečija kuća obavlja Montesori društvo Srbije. Rad sa decom se odvije u dve grupe: od 1,5 do 3 godine i od 3 do 6 godina (do predškolskog programa).

 

RAD SA DECOM DO TRI  GODINE

Rad sa decom ovog uzrasta obuhvata razvoj socijalno-emocionalnih odnosa, motoričke aktivnosti, razvoj čula, intelektualni razvoj i jezičke aktivnosti.

Deca motoričke aktivnosti vežbaju hodanjem po gredi, penjanjem na stepenicama, provlačenjem kroz tunel i otvor, okretanjem u krug, igranjem u pesku na terasi, igranjem u snegu i slično.    

Razvoj čula uključuje muzičko-ritmičke i grafo-motoričke vežbe. Igre koje pomažu razvoj čula su: čista soba, mokro-suvo, čisto-prljavo, igre štipaljkama (dodir i zvuk), igre vodom (bojenje vode), kupanje lutki, toplo-hladno, suv-mokar, razlikovanje boja (odvajanje kuglica po boji), imitiranje zvukova (oglašavanje životinja, vetra, telefona, kućnih aparata, motornih vozila), prepoznavanje i razlikovanje tonova (zvona), imitiranje (zanimanja, ljudi, životinja), zakopčavanje (dugmad, pertle, rajsfišlusi), zatvaranje vrata pomoću modela, nizanje pertli, slikanje bojama, igre papirom.

Intelektualni razvoj podrazumeva sve istraživačke igre. Senzo-motorni razvoj traje do 24 meseca, a onda počinje period inteligencije, koji se razvija simbolima, posebno govorom. Istraživački duh podstiče dete da sve rastavi na delove i to opet sastavi, da upoređuje razne veličine, odnose i relacije.

 

RAD SA DECOM OD 3 DO 6 GODINA

Rad sa decom od 3 do 6 godina je baziran na mehanizmu kako deca uče. Dete ima urođenu motivaciju da uči. Dete uči kada za to ima lični razlog i kada ono što uči za njega ima razlog. Učenje je proces izgrađivanja i konstrukcije znanja putem aktivnih metoda. Svako dete uči i razvija se sopstvenim tempom. Učenje na predškolskom uzrastu je spontano i nenametljivo. Permanentno se osluškuje šta to dete želi da uči, slede se njegova interesovanja, potrebe, njegov jedinstveni stil učenja i trenutne psiho-fizičke moči, kao i saznanja šta sledi u sledećoj fazi razvoja.

Radi se na doživljavanju sebe u kontinuitetu vremena (kad sam se ja rodio...). Razvija se svest o drugima i njihovim potrebama, negovanje bliskosti i ljubavi sa bližim članovima porodice, kao i upoznavanje sa pravilima života u grupi.BORAVAK DECE

Rad sa decom je baziran na celodnevnom ili poludnevnom boravku. Poludnevni boravak od 4 sata uključuje doručak i užinu, a celodnevni boravak uključuje i ručak. Deca sa vaspitačima sama pripremaju svoj doručak i užinu, a ručak se dostavlja iz specijalizovanih restorana za dečije vrtiće (catering service). Kvalitetna i nutricionistički dobro izbalansirana hrana je važna za pravilan razvoj i rast dece. Jelovnik sastavlja nutricionista, a jela zadovoljavaju sve nutritivne potrebe dece. Deca učestvuju u postavljanju i pospremanju stola. Pribor za ručavanje je stakleni i porcelanski, čime se deca uče kulturi obedovanja, rukovanju priborom i sticanju radnih navika.

Radno vreme Montesori vrtića Dečija kuća je od 8:00 do 17:00 časova.

 • 08:00-08:30 - Dolazak dece.
 • 08:30-09:00 - Doručak.
 • 09:00-10:30 - Aktivnosti prema planu.
 • 10:30-11:00 - Užina.
 • 11:00-12:00 - Boravak dece napolju.
 • 12:00-13:00 - Ručak.
 • 13:00-15:00 - Pričanje priča, odmor, oblačenje.
 • 15:00-16:00 - Engleski jezik i/ili slobodne aktivnosti.
 • 16:00-16:30 - Odlazak dece.

Za zainteresovane roditelje koji se pozovu na Vrticiportal.com, u ovom vrtiću pripremili su 10% popusta.

Ulica : Kneza Danila 45, Beograd
Web sajt : http://www.decijakuca.rs
Kontakt : 011/3341130
Mobilni : 060/6286944

 
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

 
   Adresar
    Izdvajamo     Pomoć   PageRank Checking Icon
 

  Vrtići
  Igraonice
  Školice
  Bebisiting agencije
  Prodavnice i butici
  Pedijatrijske ordinacije

  Eroditelj.rs

   Vesti - Početna
  Roditeljstvo
  Zdravlje
  Pitajte doktora
  Ishrana
  Vodič - kulturna dešavanja
  Dečiji horoskop
  Vodič za dečiju štednju
   MARKETING
  KONTAKT

Napomena: sve informacije i saveti na Vrticiportal.com služe isključivo u informativno-edukativne svrhe. Sadržaj web portala u odredjenim rubrikama koje se bave zdravljem dece, ne  može zameniti odlazak Vašem pedijatru i nije zamena za lekarske preglede i dijagnoze.

 

Copyright © 2009 - 2018 Vrticiportal.com - Junior Shop, trgovina putem interneta i druge usluge - Sva prava zadržana

 
  Kopiranje, umnožavanje ili prenošenje tekstova, moguće je samo uz pismenu saglasnost redakcije sajta vrticiportal.com.
             
Muzička centrala - online muzički magazinJuniorshop.rs - internet prodavnica bebi i dečije opreme