Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
    Početna   Vesti   Ponovo radi "Duško Radović" u Aberdarevoj ulici

Vesti >> Beograd za najmladje

Ponovo radi "Duško Radović" u Aberdarevoj ulici

18.01.2015 -
   Odigrana prva predstava u obnovljenom dečjem pozorištu u Aberdarevoj ulici. Repertoar teatra otvorio je komad "Tri praseta". Zgrada i oprema su modernizovani

 
Malo pozorište "Duško Radović" ponovo radi! Posle zvaničnog otvaranja krajem decembra, Aberdareva 1 juče u 17 sati uistinu je oživela. Predstava "Tri praseta" privukla je dve stotine roditelja i mališana, čiji smeh je vratio smisao "hramu" koji nosi ime najvećeg mrguda među decom, kako su govorili stariji.

"Mama, mama, pa deca idu u pozorište!" Devojčica ne starija od pet godina, među prvima je stigla na predstavu, ne krijući oduševljenje. Za njom reka klinaca sa majkama i tatama prošla je Tašmajdanskim parkom ka poznatom starom mestu. Na repertoaru - "Tri praseta". Posle nekoliko godina, na sada renoviranoj sceni, opet je zadrhtala zavesa pred aplauzima nestrpljive dece. Graja, smeh i naivno kikotanje prolomili su se pozorištem "Duško Radović" čim je prvi glumac izašao na scenu.

U petom redu sedela je baka Desa, koja je dovela unuke Andreja i Mateja.

- Toliko mi je drago što opet radi pozorište - rekla nam je Desanka Ostojić setno uz osmeh. - Ovde sam dolazila nekada i sa svojom decom i evo od danas imam priliku da na istom mestu uživam sa njihovom decom.

A na sceni "Gudonije", "Trutonije" i "Cica Gica". Smeh najmlađih pomešan i sa odobravanjem roditelja pokazao je da su "duškovci" sinoć položili ispit. Ekipa Malog pozorišta se vratila na staru adresu, a u međuvremenu zgrada i oprema su modernizovani.

- Napravljen je ulaz za osobe sa invaliditetom, nova garderoba, kao i montažna scena - kaže Jelena Gavrić iz pozorišta "Duško Radović".

- Sve je spremno za veliki povratak!

 

Novosti.rs


 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

 
   Adresar
    Izdvajamo     Pomoć   PageRank Checking Icon
 

  Vrtići
  Igraonice
  Školice
  Bebisiting agencije
  Prodavnice i butici
  Pedijatrijske ordinacije

  Eroditelj.rs

   Vesti - Početna
  Roditeljstvo
  Zdravlje
  Pitajte doktora
  Ishrana
  Vodič - kulturna dešavanja
  Dečiji horoskop
  Vodič za dečiju štednju
   MARKETING
  KONTAKT

Napomena: sve informacije i saveti na Vrticiportal.com služe isključivo u informativno-edukativne svrhe. Sadržaj web portala u odredjenim rubrikama koje se bave zdravljem dece, ne  može zameniti odlazak Vašem pedijatru i nije zamena za lekarske preglede i dijagnoze.

 

Copyright © 2009 - 2018 Vrticiportal.com - Junior Shop, trgovina putem interneta i druge usluge - Sva prava zadržana

 
  Kopiranje, umnožavanje ili prenošenje tekstova, moguće je samo uz pismenu saglasnost redakcije sajta vrticiportal.com.
             
Muzička centrala -  online muzički magazinJuniorshop.rs -  internet prodavnica bebi i dečije opreme