Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
    Početna   Vesti   Predstave za vikend u pozorištu Boško Buha

Vesti >> Predstave za najmladje

Predstave za vikend u pozorištu Boško Buha

21.01.2015 -
   Za vikend ćete u Ustanovi kulture Vuk Karadžić, u kome se tokom januara prikazuju predstave pozorišta za decu "Boško Buha", moći da pogledate dve predstave "Snežanu i sedam patuljaka" kao i dečiji mjuzikl "Malu sirenu". Tim povodom u saradnji sa pozorištem Boško Buha, Vrticiportal.com obezbedio je 2x2 besplatne karte za obe predstave.

“Snežana i sedam patuljaka” Ljubivoja Ršumovića je dramska bajka o Snežani i njenoj zloj maćehi. Grdana hoće da usmrti svoju pastorku samo zato da bi joj čarobno ogledalo reklo da je najlepša na svetu. Ogledalo je živo, ono pati zbog dileme da li da laže ili govori istinu i bori se sa sopstvenim strahom od kraljičinog gneva. Snežana traži od bunara želja, jednog mudraca sklonog filozofiranju, da je neko bar malo voli.

Bunar želja joj ponudi začaranu žabu, koju ona igrom slučajnog poljupca pretvori u princa, svog budućeg izabranika. Bežeći od Grdaninog gneva i smrtne opasnosti, Snežana nailazi na sedam patuljaka (svaki najviše liči na po jedan dečiji greh), koji je prime u svoj šumski dom.

Ali Grdana, prerušena u vešticu uspeva da joj podmetne otrovnu jabuku. Patuljci oplakuju Snežanu, ali pokušavaju da je pomoću pritivkletve ožive. Vreme određeno za protivkletvu neumitno ističe iz peščanog sata. I kada se čini da je već kasno za sve, pojavljuje se princ i oživljava je svojim poljupcem.

za uzrast: 5 10 godina
trajanje: 70 minuta

Mala sirena Ljudmile Razumovske, u režiji Milana Karadžića je prava ansambl predstava. To je raskošni mjuzikl, koji se ističe svojim upečatljivim vizuelnim utiskom (kostimi i scenografija), kao i muzikom i koreografijom. Po svim ovim elementima, reklo bi se da je u pitanju pravi diznijevski spektakl, ali ova adaptacija čuvene ruske spisateljice Razumovske zadržala je tužan kraj iz Andersenovog originala: Mala sirena se na kraju, zbog neuzvraćene ljubavi, pretvara u morsku penu. Osim užitka u igri i muzici, deca će nakon ove predstave, verovatno po prvi put, imati priliku da se susretnu sa pitanjima smrti i postojanja besmrtne duše, ali i sa najvažnijom temom ove predstave postojanjem prave ljubavi.

za uzrast: 6 12 godina
trajanje: 75 minuta

 

  • 24.1.2015. u 12 sati SNEŽANA I SEDAM PATULJAKA
  • 25.1.2015. u 12 sati MALA SIRENA.


Vrtićiportal.com posetiocima sajta deli po 2x2 ulaznice za ove predstave. Pošaljite nam svoje ime, prezime i broj mobilnog telefona, sa naznakom za koju predstavu ste zainteresovani, na e-mail: Ova adresa el.pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

a mi ćemo imena dobitnika objaviti u petak ujutro. 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

 
   Adresar
    Izdvajamo     Pomoć   PageRank Checking Icon
 

  Vrtići
  Igraonice
  Školice
  Bebisiting agencije
  Prodavnice i butici
  Pedijatrijske ordinacije

  Eroditelj.rs

   Vesti - Početna
  Roditeljstvo
  Zdravlje
  Pitajte doktora
  Ishrana
  Vodič - kulturna dešavanja
  Dečiji horoskop
  Vodič za dečiju štednju
   MARKETING
  KONTAKT

Napomena: sve informacije i saveti na Vrticiportal.com služe isključivo u informativno-edukativne svrhe. Sadržaj web portala u odredjenim rubrikama koje se bave zdravljem dece, ne  može zameniti odlazak Vašem pedijatru i nije zamena za lekarske preglede i dijagnoze.

 

Copyright © 2009 - 2018 Vrticiportal.com - Junior Shop, trgovina putem interneta i druge usluge - Sva prava zadržana

 
  Kopiranje, umnožavanje ili prenošenje tekstova, moguće je samo uz pismenu saglasnost redakcije sajta vrticiportal.com.
             
Muzička centrala -  online muzički magazinJuniorshop.rs -  internet prodavnica bebi i dečije opreme