Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
    Početna   Pedijatrijske ordinacije   Institut za eksperimentalnu fonetiku i patologiju govora


Institut za eksperimentalnu fonetiku i patologiju govora

Institut za eksperimentalnu fonetiku i patologiju govora


Ulica : Gospodar Jovanova 35
Grad : Beograd
Email : iefpg@iefpg.org.rs
Web sajt :
Kontakt : 011/262 52 32 f.011/262 41 68
Mobilni :


O Nama :
   
 

Za buduće mame i tate

Vaspitanje do rođenja -
Ja sam tu povedite me u školicu


   

 Nudimo vam jedinstvenu priliku da vas uvedemo u pedagogiju zdravog razvoja, da vaše dete-Srećicu, upoznate i da se sa njim družite od  njegovog  začetka.
Jedno morate znati, ono  vas čuje, „razume“ i sve pamti.
Dođite da se obučite kako da postanete dobri roditelji i kako da razvijete aktivnu svesnost o vašoj povezanosti, mama - tata - Srećica.

Takav odnos će potpuno otkloniti mamin strah od porađanja, Srećica neće imati strah od rađanja, sprečiće se ili smanjiti eventualni problemi u trudnoći, a porođaj će biti dogovor mame, Srećice i tate. I tome ćemo vas naučiti.

Mame i Tate, videćete kako ćete  lako komunicirati sa vašom Srećicom, jer ona obožava vaš glas, govor, muziku, pesmu, priče, lepe šetnje u prirodi, posete lepim mestima...
Vaspitanjem pre rođenja, bašoj Srećici ćete obezbediti izuzetan razvoj njenih potencijala, i ostvariti daleko uspešniji razvoj posle rođenja: jezika - 38%, pamćenja - 47%, socijalne inteligencije - 51%, rasuđivanja - 82%, brže nicanje zubića, skladan psihofiziološki razvoj, ranije prohodavanje, i sl., u odnosu na decu koja nisu uključena u ovakav program.

Kod nas možete proveriti da li Srećica dobro čuje, već u 7. mesecu pre rođenja, i po potrebi uključiti se u rani stimulativni tretman do rođenja.

Školica  vaspitanja pre rođenja «Srećica«, upisuje mame i tate od prvog meseca trudnoće.
Dovedite svoju Srećicu u jedinstvenu školu ljubavi, poštovanja i sigurnosti, kako bi postala snažna, zdrava, pametna i plemenita.
Činite zajedno korak po korak, s ljubavlju, kako biste  se ponosili vašim potomstvom.

 
Rodite zdravo, pametno i vaspitano dete!

 
 
 

Ja sam vaše sadašnje i buduće ogledalo

Obavezno proverite moj razvoj u prvoj godini

   

 Neverujte kada vam kažu da je za proveru razvoja rano u prvim mesecima vaše bebe.
Već od prvog meseca, brzom i efikasnom neinvazivnom dijagnostikom možemo proveriti sluh, prelingvalne faze govora, senzomotorni razvoj, emocionalni status i socijalizaciju celokupnog ponašanja i učenja. Obučićemo vas kako da uspešno pratite razvoj svog deteta, a ako zatreba odmah ćemo dete uključiti u rani stimulativni tretman, i  obučiti vas kako da ga stimulišete u kućnim uslovima. Time ćete sprečiti teža oštećenja, i veoma brzo kod deteta uspostaviti sinhronizaciju funkcija i obezbediti optimalan razvoj.
Javite se, već u prvom  mesecu, i dovedite svoju bebu, ako je:

rođena iz rizične trudnoće (vaginalne infekcije majke, citomegalo virus, rubeola, povišen pritisak, povišena temperatura, prehlade bakterijske ili virusne, toksoplazmoza, preteći pobačaj, hronična oboljenja, šećerna bolest);
imala riziko faktore na rođenju (hiperbilirubinemija, hematom, asfiksija, mala telesna težina, prevremeno rođenje, respiratorni sindrom, produžena žutica, nizak Apgar, boravila u inkubatoru, primala transfuziju i/ili kiseonik, i sl.).
Period prve godine je najpogodniji za otkrivanje smetnji u razvoju i sprečavanje razvoja poremećaja kod dece.

Ne slušajte druge, dođite da zajedno proverimo dečji razvoj od prvog meseca do 12 meseci, visoko sofisticiranim testovima i neinvazivnim metodama za samo jedan sat našeg timskog pregleda u Savetovalištu.

Javite se i zakažete vreme koje vama odgovara od 8-20 časova.

Očekujemo vas s radošću!


 
 
 Biološke intervencije u otkrivanju i otklanjanju poremećaja u razvoju vašeg deteta
   
 Uzroci niza poremećaja u ranom razvoju deteta leže u poremećajima fizioloških procesa, t.j poremećajima metabolizma i imuniteta.
Savremene biološke intervencije podrazumevaju primenu biološkog seta analiza (BSA) u dijagnostici i biološko-medikamentoznog tretmana u lečenju poremećaja sluha, govora, ponašanja i učenja dece.
Savremeni biološki set analiza (BSA) pomoći će da se kod vašeg deteta brzo i efikasno otkriju najčešći uzroci navedenih poremećaja, primenom neinvazivnih bioloških analiza.
Prema rezultatima BSA izrađujemo programe biološko-medikamentozne terapije (BMT) koja podrazumeva primenu: higijensko dijetetskog režima ishrane, dodataka ishrani-makro i mikro nutricijenata i po potrebi medikamentozne terapije.
Primenom audiolingvističkog tretmana KSAFA-m aparatom i bioloških intervencaja kod dece sa poremećajima sluha, govora, ponašanja i učenja, kod sve dece brzo i efikasno se dobijaju izvanredni rezultati u: razvoju i organizaciji pažnje, razvoju govora, razumevanju govora, komunikativnosti, poboljšanju varenja, razvoju pozitivnih navika u ishrani, smanjenju hiperaktivnosti i stereotipija u ponašanju dece.
 
Javite nam se  što ranije!

 
 
 

Kako prevazići mucanje

Prevari mozak

   

 Mucanje je veoma složen govorni poremećaj. Njegovi uzroci i forme su veoma različite. Ako vaše dete između 2 i 3 godine počne da zamuckuje, posvetite mu više vremena da vam saopšti šta želi, govorite mu razgovetno i polako, ako problem traje duže od dve nedelje odmah nam se obratite, kako bi se sprečio razvoj patološkog mehanizma govora. Mucanje se javlja u različitim situacijama, različitog intenziteta i u različitim oblicima, i može se održati i u odraslom dobu.
Bez obzira kog ste uzrasta, integrativni pristup koji primenjujemo, kombinacijom audiolingvističkog tretmana KSAFA-m aparatom i metode pasivnog izdaha, kod 93% osoba postiže se fluentan govor trajno.

Mucanje je potpuno rešiv problem. Mi ćemo vas obučiti kako da pasivnim izdahom “prevarite mozak“ i da trajno govorite fluentno

Oslobodite se vi ili vaše dete, mucanja, metodom pasivnog izdaha koja je razrađena u američkom Nacionalnom centru za mucanje u Njujorku, u kombinaciji sa audiolingvističkim tretmanom mucanja, koji je razvijen u našem Institutu.  

 
Ako mucate, dođite kod nas i ponesite samo jaku želju da govorite fluentno!

 
 
 

 Za decu i odrasle - Kompjuterskim igricama do...

Bio i Neuro - fidbek

   
 Bio i Neuro – fidbek su neinvazivne tehnologije, koje ti pomažu da naučiš kako da: razviješ samokontrolu psihofizioloških funkcija, razrešiš različite probleme u ponašanju i učenju, povećaš svoje sposobnosti i razviješ svoje talente.
Ovim tehnologijama se prati povratna informacija o funkcionisanju organizma. Tokom treninga vizuelno i auditivno se prati kretanje telesne temperature, disanje, rad srca, mišićna napetost i aktivnost mozga, funkcije kojih čovek nije svestan. Kada jednom čovek dobije informacije šta njegov organizam radi, on može svesno ili nesvesno da kontroliše te funkcije.
Neuro fidbek je edukativna metoda, u kojoj se koriste kompjuterske igrice u kojima se ne koristi miš, već se pokreću sopstvenim mislima (biološkim i moždanim funkcijama). Igrica se pokreće onog trenutka, kada se određena funkcija dovede u željeno stanje.
Tretmani su veoma interesantni, za decu i odrasle, veoma brzo uz nadzor i instrukcije, stečene veštine se automatizuju i primenjuju u svakodnevnim aktivnostima.
Pokreni igricu mislima i oslobodi se poremećaja pažnje, koncentracije, hiperaktivnosti, teškoća u učenju, čitanju, pisanju, napetosti, treme, anksioznosti (strahova) stresa, ili postigni vrhunske rezultate: u učenju, sportu, muzici, profesiji.
 
Dođi da se oslobodiš problema ili uvećaš svoj talenat!

 
 
 

 Harmonizacijom pokreta do pravilnog razvoja

Psihomotorni trening

   
 Za pravilan i zdrav razvoj deteta, neophodan je i razvoj skladnih pokreta tela (psiho motorna koordinacija), dobra vremensko - prostorna orjentacija, kao i pravilno doživljavanje sebe u odnosu na objekte i druge osobe u okruženju.
Različiti faktori uzrokuju nepravilan razvoj psihomotorike deteta. Poremećaj psihomotornog razvoja može biti uzrok složenijh poremećaja, kao što su poremećaji: kognitivnivnog i emocionalnog  razvoja, poremećaj govora, ponašanja i učenja.
Psihomotorni trening koristi pokret kojim se deluje na psihičke strukture, čime se postiže jasna definisanost deteta u okruženju, jasno saznanje o samom sebi u odnosu na vreme prostor i druge osobe.
Procenom senzomotornog i psihomotornog nivoa razvijenosti deteta, primenom odgovarajućih testova, organizuje se individualni program treninga za svako dete. Poremećaj psihomotornog razvoja može biti od nivoa nespretnog deteta, do izraženih formi hipertonije, hipotonije, dispraksije, diskoordinacije pokreta. Program se sprovodi individualno ili u manjim grupama, u zavisnosti od motivacije deteta i stepena poremećaja.
Nizom  sistematizovanih vežbi kod deteta se razvija: telesna šema, osamostaljivanje pokreta, ujednačavanje tonusa, usmeravanje i stabilizacija lateralizovanosti, orjentacija u prostoru, ovladavanje i razvoj ritma i tempa, koordinacija pokreta i dr.
Vežbe se prilagođavaju uzrastu i prirodi poremećaja. Sa deceom do tri godine, i decom koja nemaju razvijenu imitaciju pokreta, trening se obavlja uz pomoć roditelja.
 
Dođi vežbaj i postani spretan!

 
 
 

 Škola govora - "Čarobnjaci reči"

Čim naučiš da govoriš, dođi u našu školicu

   

 Mi znamo, pa smo za tebe pažljivo odabrali najlepše bajke, basne, priče, pesme, narodne umotvorine i vrhunska muzička ostravrenja, koja ti pomažu da naučiš da pravilno, lepo i izražajno govoriš.
Radom u ovoj školi svako dete stiče svest o moći reči, i ovladava veštinom govorenja, zavređujući titulu "Čarobnjaka reči". Sigurni smo da ćeš je i ti osvojiti.
U ovoj čarobnoj školi, postepeno se bogati rečnik, kultiviše govor, a time i opšte ponašanje, i razvijaju adekvatne emocionalne reakcije. Svaka proiznesena misao, svaka izgovorena reč biva odgovorna za svoj smisao, emocionalnu boju i melodiju, a iznad svega za značenje i poruku koju nosi.
U tvoj rečnik, i ponašanje, ugradićemo pregršt lepih reči, koje će te učiniti tolerantnim, lepo vaspitanim, i srdačnim u komunikaciji sa drugim ljudima, tokom celog tvog života.
Brzo ćeš razviti aktivno slušanje, imaginaciju, stvaralačko mišljenje, kreativnost, harmoniju misli, osećanja i govora.

Mali i veliki Čarobnjaci reči nepogrešivo uče šta je dobro, a šta zlo, šta su mane a šta vrline i kroz negovanje pravilnog izgovora, adekvatnih reči i rečenica. Čarobnjaci reči razvijaju ljubav i interesovanje za saznanjem i komunikacijom. Za njih reči postaju dragoceni biseri, koji se s poštovanjem koriste. Dovedite vaše dete da nauči da posmatra, zapaža i opisuje svet u sebi i oko sebe, kroz adekvatno korišćenje reči i emocionalnog govornog izraza.
Svaki čas u ovoj školi je praznik i uvek dolazimo svečano obučeni.
Neka i vaše dete postane Čarobnjak reči, misionar lepog ponašanja i uspešnog učenja.

 
Škola govora“Čarobnjaci reči“ vas očekuje da zajedno ulepšamo Svet!

 

  Poseta: 9522
 
   Adresar
    Izdvajamo     Pomoć   PageRank Checking Icon
 

  Vrtići
  Igraonice
  Školice
  Bebisiting agencije
  Prodavnice i butici
  Pedijatrijske ordinacije

  Eroditelj.rs

   Vesti - Početna
  Roditeljstvo
  Zdravlje
  Pitajte doktora
  Ishrana
  Vodič - kulturna dešavanja
  Dečiji horoskop
  Vodič za dečiju štednju
   MARKETING
  KONTAKT

Napomena: sve informacije i saveti na Vrticiportal.com služe isključivo u informativno-edukativne svrhe. Sadržaj web portala u odredjenim rubrikama koje se bave zdravljem dece, ne  može zameniti odlazak Vašem pedijatru i nije zamena za lekarske preglede i dijagnoze.

 

Copyright © 2009 - 2018 Vrticiportal.com - Junior Shop, trgovina putem interneta i druge usluge - Sva prava zadržana

 
  Kopiranje, umnožavanje ili prenošenje tekstova, moguće je samo uz pismenu saglasnost redakcije sajta vrticiportal.com.
             
Muzička centrala -  online muzički magazinJuniorshop.rs -  internet prodavnica bebi i dečije opreme