Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
    Početna   Vesti   Zmajeva velika riznica poezije i proze za decu + CD


Vesti >> Internet prodaja

Koju hranilicu za bebe da izaberem

13.06.2018 - 
   Što se tiče bebi opreme hranilica spada u one osnovne komade koji se obavezno nalaze u gotovo svakoj porodici koja ima prinovu. Medjutim kako se ne radi baš o prvom komadu opreme koji ćete kupiti kada saznate za dolazak svog deteta , imate svakako dosta vremena da napravite pravi izbor.


​​Hranilica za bebe će vam zatrebati onog trenutka kada počnete s dohranom, što je obično u dobi od 6 meseci. Dok je beba manja, praktično je da hranilica ima podešavanje naslona​ - a​ko dete nakon obroka zaspi u hranilici, jednostavno možete da mu spustite naslon u poluležeći položaj.
 

Prema mišljenju velikog broja stručnjaka ​sa dohranom je najbolje zapoceti u trenutku kada dete vise nije osetljivo i kada polako može​ da se daje i druga hrana osim mleka.
 

U ​izboru hranilice, roditelji, biraju izmedju skupljih varijanti hranilica​ koje su robusne i stabilne hranilice, sa funkcijom podešavanj​a visine I podešavanj​a naslona za ledja, kočnicama na točkovima, I mogućnošću skidanja poslužavnika, te duplih poslužavnika. ​Druga varijanta su one hranilice koje ne zauzimaju puno prostora, ni kada su rasklopljene ni kada su sklopljene, duplo su jeftinije, ali sa osnovnim funkcijama, bez podešavanja naslona I visine sedišta​ koja bi omogucila da hranilicu​ mozete da privucete​ uz sto za odrasle.  Vrlo često ovoj drugoj varijanti hranilica poslužavnik nije moguće skinuti ili ako I jeste, nemaju dupli poslužavnik. Čest primer je da roditelji uz jednu takvu robusnu uzimaju kasnije neku jednostavniju I laganiju varijantu, zbog lakšeg prenošenja stolice iz prostorije u prostoriju, lakšeg transporta vozilom ili iz nekih trećih razloga. Postoje naravno i one hranilice koji su kompromis ove dve varijante hranilica, medjutim, praksa pokazuje da se najmanje traže.
 

Koju vrstu hranilice ćete izabrati  zavisi od vaših potreba, budžeta sa kojim raspolažete I ukusa. Ako želite da se vaše dete pridruži porodičnom stolu, odabraćete onu ​s​a podešavanje​m​ visine sedišta I kojoj poslužavnik može skroz ​da se ukloni.
 

U prodavnicama postoje razni modeli. Izbor ​je ​na vama. Naravno da ćete tokom izbora voditi računa i o samom izgledu hranilice. Naime budući da se radi o onom delu opreme koji ćete sigurno koristiti do oko 3 godine, trebao bi da se uklapa u enterijer vašeg stana.


Među praktičnijim hranilicama najviše se izdvajaju drvene koje nakon nekog vremena možete da razmontirate i kasnije dobijete manji sto i stolicu. Medjutim nisu baš najzgodnije za decu koja ne sede samostalno.  A izuzimajući ovu činjenicu, ovakva hrranilica može da se koristi barem 5 godina, zavisno od funkcije.
 
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

 
   Adresar
    Izdvajamo     Pomoć   PageRank Checking Icon
 

  Vrtići
  Igraonice
  Školice
  Bebisiting agencije
  Prodavnice i butici
  Pedijatrijske ordinacije

  Eroditelj.rs

   Vesti - Početna
  Roditeljstvo
  Zdravlje
  Pitajte doktora
  Ishrana
  Vodič - kulturna dešavanja
  Dečiji horoskop
  Vodič za dečiju štednju
   MARKETING
  KONTAKT

Napomena: sve informacije i saveti na Vrticiportal.com služe isključivo u informativno-edukativne svrhe. Sadržaj web portala u odredjenim rubrikama koje se bave zdravljem dece, ne  može zameniti odlazak Vašem pedijatru i nije zamena za lekarske preglede i dijagnoze.

 

Copyright © 2009 - 2018 Vrticiportal.com - Junior Shop, trgovina putem interneta i druge usluge - Sva prava zadržana

 
  Kopiranje, umnožavanje ili prenošenje tekstova, moguće je samo uz pismenu saglasnost redakcije sajta vrticiportal.com.
             
Muzička centrala -  online muzički magazinJuniorshop.rs -  internet prodavnica bebi i dečije opreme