Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
    Početna   Zdravlje DECE   Kozije mleko kao prirodni lek

nadutost-trudnica.jpg
četvrtak, 24 januar 2013 08:04
dojenje-majcino-mleko.jpg
četvrtak, 24 januar 2013 07:56
sistematski-pregledi-mediko.jpg
sreda, 31 oktobar 2012 10:46
upala-uha.jpg
ponedeljak, 25 jun 2012 16:10
opustite-se-u-trudnoci.jpg
ponedeljak, 18 jun 2012 09:59
kozje-mleko.jpg
sreda, 14 mart 2012 12:09
zastitite-decu-od-sunca.jpg
četvrtak, 14 jul 2011 10:00
infektivna-mononukleoza.jpg
sreda, 06 jul 2011 14:32
lajmska-bolest-ujed-krpelja.jpg
nedelja, 22 maj 2011 15:08
alergijski-rinitis-kod-dece.jpg
sreda, 23 mart 2011 08:52
virusne-infekcije-kod-dece.jpg
subota, 26 februar 2011 11:59
dijareja-kod-odojcadi.jpg
utorak, 01 februar 2011 09:55
treci-krajnik.jpg
subota, 11 decembar 2010 16:24
images/stories/articles.jpg
petak, 03 septembar 2010 14:48
vakcinacija-dece.jpg
petak, 03 septembar 2010 12:27
povisena-temperatura.jpg
sreda, 28 jul 2010 11:19
streptokokna-upala-grla-ton.jpg
sreda, 02 jun 2010 12:42
ekcem-kod-dece.jpg
četvrtak, 27 maj 2010 14:09

 
  
 

Kozije mleko kao prirodni lek

  
 

14.03.2012 - pripremio: vrticiportal

     Kozje mleko spada u najzdravije namirnice pogotovo kada govorimo o mlečnim proizvodima. Njegova hemijska struktura je neverovatno slična majčinom mleku. Od pamtiveka širom planete kozje mleko se upotrebljava ne samo za ishranu već i kao pomoćno sredstvo za lečenje mnogih bolesti poput bronhitisa, suzbijanje alergija, za jačanje imuniteta, lečenje i jačanje pluća...
 

Kozije mleko kao prirodni lek

 

 

Kroz istoriju čovečanstva kozje mleko se preporučuje za jačanje imuniteta, lečenje i jačanje pluća, protiv tuberkuloze. Kozje mleko može biti i dobar saveznik u borbi protiv stresa. Ono u sebi sadrži vitamine B1, B2, B6 i B12 pa stoga jača i nervni sistem. Zbog svega ovoga, lekovita svojstva kozjeg mleka trebalo bi da primame i one osobe koje baš i ne vole njegov miris. Kozje mleko ima karakterističan ukus i miris zbog slobodnih masnih kiselina. Međutim, sveže pomuženo kozje mleko, sa kojim se pravilno postupa sa održavanjem visokog nivoa higijene, ne odstupa u ovom smislu od kravljeg. Osim toga pravilnom obradom mleka, karakteritične masne kiseline ostaju vezane u gliceridima, što značajno smanjuje karakterističan ukus. Tako recimo, čestim hlađenjem i zagrevanjem mleka dolazi do "oštećavanja" membrane masne globule mleka, zbog čega dolazi do oslobađanja karakterističnih aroma. Bitan faktor je i ishrana koza. Kozije mleko ima nutritivne i zdravstvene prednosti pred kravljim mlekom, pre svega bolju probavljivost i antialergijska svojstva. Ima specifičan miris ne prihvatljiv  za mnoge potrošače.
 
Lekovitost kozijeg mleka
 
Kozje mleko obiluje kalcijumom i fosforom, koji su važni za čvrstoću kostiju, cinkom i selenom, snažnim antioksidansima koji održavaju telesni imunitet. Španski naučnici preporučuju kozje mleko ljudima koji pate od anemije izazvane manjkom gvožđa u krvi. Upravo kozje mleko, kažu, podstiče bolje iskorišćavanje gvožđa u organizmu i obnovu hemoglobina, krvnog pigmenta koji sadrži gvožđe.
 
Ovo mleko je bogat izvor biorazgradivog kalcijuma, gvožđe, fosfora i magnezijuma i sadrži ih u većim koncentracijama  u odnosu na kravlje mleko. Kozje mleko sadrži oko 40% manje citrata u odnosu na kravlje mleko .

Kozje mleko je izuzetno korisno konzumirati, jer  ima određene, efektne terapijske vrednosti;

•    Leči bronhitis
•    Suzbija alergije
•    Pojačava imunološki sistem
•    Umanjuje rizik raka pluća
•    Dobro je za dijabetičare
 
Još jedna specifičnost kozjeg mleka je prisustvo konjugovane linolne kiseline u mlečnim mastima, koje u kravljem mleku uopšte i nema. Sve je više istraživanja koja pokazuju anti-kancerogeno dejstvo linolne kiseline, žbog čega su brojna istraživanja potvrdila da je kozje mleko veoma bitno u prevenciji kancerogenih oboljenja.
 
S obzirom na to da koze jedu koru biljaka njihovo mleko je bogato silicijumom a to je mineral koji pozitivno utice na kožu, kosu, nokte i nervni sistem.
 
U sebi sadrži mnoštvo proteina bogatih esencijalnim aminokiselinama, široku lepezu vitamina i nema teško svarljivih masti. Ne samo da je lakše za varenje od kravljeg mleka, već kozje mleko sadrži manje laktoze, pa ga lakše mogu podnositi osobe osetljive na laktozu.
 

Kod dece koja su hranjena kozjim mlekom zabeležen je brži rast, veća telesna masa i bolja mineralizacija kostiju u odnosu na decu hranjenu kravljim mlekom.
 
 
Laktoza
 
Kozje mleko sadrži manji udeo laktoze u odnosu na kravlje mleko, što je prednost za osobe koje ne podnose laktozu. Nepodnošljivost laktoze je stanje koje nastupa kao posledica neresorbovane laktoze. Pojedini istraživaci utvrdili su da kozje mleko sadrzi oligosaharide koji deluju protivupalno i da pridonose lakžoj probavljivosti, naročito u slučaju poremećene crevne funkcije.
 
Alergija na proteine kravljeg mleka ili druge alergene česta je pojava kod novorodjenčadi i dece. Simptomi alergije često se javljaju u dobi od 2. do 4. nedelje života, zbog nedovoljno razvijenog crevno-imuno sistema, a pogotovo u prvih 6 meseci života.
 
 U prvom mesecu života dojenčadi česte su pojave urtikarije, odnosno različiti oblici dermatitisa. Istraživanja provedena u Švedskoj potvrdila su kako je kravlje mleko bilo glavni uzročnik kolika u 12 do 30 % dece u dobi do 3. meseca. Kolike su zapažene i kod dojenčadi čije su majke pile kravlje mleko. Kod starije dece utvrdjena je intolerancija na proteine kravljeg mleka u oko 20 % slučajeva. Oko 40 % pacijenata osetljivih na proteine kravljeg mleka dobro je podnosilo proteine kozjeg mleka. Kravlje mleko ne preporučuje se u prehrani dojenčadi pre navršene prve godine života. Smatra se da deca alergična na mleko nakon treće godine života mogu uzimati kozje bez ikakvih posledica. Zato doktori u tom razdoblju života dece, ali i odraslih osoba, kao zamenu preporučuju konzumaciju kozjeg mleka.
 
Ovo mleko mogu  konzumirati ljudi, koji su alergični na kravlje mleko. Te osobe su osetljive na laktoalbumin, koji je specifičan za kravlje mleko. Prema istraživanjima samo jedno od stotinu dece, alergičnih na kravlje mleko, ne podnosi kozje mleko. Narodna medicina kozje mleko preporučuje i osobama sa osetljivim želudcem. Fine čestice koje se u njemu nalaze uglavnom neće škoditi ni osobama koje imaju problema sa jetrom.
 
 
Vitamini i minerali
 
Mleko sadrži sve poznate vitamine. Činjenica da nedostatak pojedinih vitamina izaziva niz oboljenja, govori da se pravilna ishrana ljudi (naročito dece i bolesnika) ne može zamisliti bez mleka. Iako je sadržaj mineralnih supstanci u kozjem i kravljem mleku dosta sličan, kozje mleko sadrži 13 % vise kalcijuma, 25 % vise vitamina B6 ; 47 % više vitamina A, kalija 134 % više, niacina triput više i bakra 4 puta više. Za mineralizaciju kostiju naročito je važna uloga kalcijuma i fosfora. Jednom čašom kozjeg mleka osigurava se 32,6 % dnevne vrednosti za kalcijumom i 27 % za fosforom, u poredjenju sa kravljim mlekom 29,7 % (za kalcijem) i 23,2 % (za fosforom). Kod odraslih kozje mleko može pomoći i u prevenciji visokog krvnog pritiska i aterioskleroze. Kozje mleko dobar je izvor kalijuma, esencijalnog minerala za održavanje normalnog krvnog pritiska i funkciju srca. Čaša kozjeg mleka sadrzi 498,7 mg kalijuma, te se na taj način osigurava 14,2 % dnevne vrednosti. Kozje mleko takodje sadrži 27 % više antioksidanta selena od kravljeg mleka. U odnosu na kravlje, kozje mleko sadrži manje folne kiseline, važne u sintezi hemoglobina.
 
Prehrambena i terapeutska vrednost
 
Prehrambenu vrednost kozjeg mleka odredjuje njegova energetska vrednost, sadržaj esencijalnih masnih i aminokiselina, sadržaj vitamina i mineralnih supstanci, kao i njegova probavljivost. Energetska vrednost kozjeg mleka iznosi od 60 do 75 kcal/100 g, ili od 25 do 313 kJ/100 g, i približno je jednaka kao i kravljeg mleka.
 
Na kraju da ne zaboravimo i to da su surutka, kozji sir i jogut  takodje, moćna prirodna sredstva, zbog svojih lekovitih svojstava podižu imunitet kod dece, značajni su za obnovu i izgradnju kostiju, pospešuju rast digestivnog trakta, preporučuju se u prevenciji i terapiji oboljenja jetre, osteoporoze, povišenog holesterola i krvnog pritiska, upalnih procesa, za poboljšanje rada bubrega, i zaštitinik od mnogih drugih  bolesti.
 

 

deo izvora: beocapra.rs

 

Komentari 

 
+8 # Mlekolala 20-03-2013 11:34
Moje dete ima 13,5 meseci i pocela sam da joj dajem kozije mleko. Medjutim, pedijatar savetuje da se ne daje vise od jedne flasice, a ostyalo adaptirano zbog nedostatka folne kiseline u kozijem. S obzirom da detetu dajemo Nestle zitarice obogacene folnom kiselinom, voce, povrce, dzigericu, ne smatram da treba davati adaptirano umesto kozijeg.
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
+20 # Savet iskusnog tehnologaRada 03-04-2013 21:39
Draga mlada majko, kao iskusna majka a i tehnolog, savetujem da poslušate pedijatra. Nestle žitarice kao i sve ostale namirnice, koje su obogaćene vitaminima,i toliko se reklamiraju,ust vari deluju samo psihološki i finansijski, na roditelje. Nikada ti dodati vitamini,ne mogu u organizmu da se resorbuju kao kada se jedu sveže namirnice iz prirode.Ne nasedajte na reklame, slušajte iskusne mame.Sveže voće, povrće, sveže ceđeni sokovi od voća i povrća,džigeric a se daje samo ako znate da je životinja bila zdrava.To je bilo nekada, a danas ja deci ne bih dala džigericu.
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
+26 # RE: MlekoMile 03-11-2013 11:22
Neste prozivodi su proizvedeni od genetski modifikovane hrane. Izbegavajte to da konzumirate.
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
-2 # RE: MlekoBranka 08-12-2013 08:46
Kozje mleko je izuzetno zdravo,ali je jako zato ne bi trebalo vise od jedne solje dnevno da piju deca,ako je domace.
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
+49 # Kozije mlekoSnežana 21-04-2013 11:53
Imam 34 godine i posle velike operacije borila sam se stresom i kalcijumom, a najviše sa imunitetom.Pošto mi lekovi nikako nisu pomagali, profesorka je rekla da počnem sa kozijim mlekom, nikad do tad ga ni sam pila,ali sam se posle nedelju dana preporodila.Takodje sam se borila sa upalom sinusa i posle dve šolje mleka počela sam da izbacujem nevidjeno djubre iz sebe, zato svaka čast za kozice i njihovo divno mleko. Ja sam medicinska sestra i svakome bih preporučila ovo mleko.
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
+17 # molbaslobodan 12-05-2013 19:51
Postovani !
Molim da mi neko strucan odgovori, da li je za decu koja boluju od alergije bolje davati kuvano ili nekuvano kozije mleko.
Unapred hvala.
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
+4 # RE: molbaJelena 24-05-2013 14:34
Ja bi ga svakako pre upotrebe prokuvala, osim ako nije dugotrajno t.j u teterpaku :)
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
+5 # mlekoBoris 11-11-2014 09:12
ako imate mogucnost da dete pije tek pomuzeno, mozete mu davati nekuvano, u ostalim slucajevima je bolje prokuvati ga.najidealnije je da nabavite kefirnu kulturu i pravite kefir od kozjeg mleka. dokazano resava alergijske probleme, asmu, i kompletan sistem organa za varenje jer sadrzi preko 40 probiotskih kultura sto ne sadrzi nijedan drugi slican napitak i resorbuje se direktno u krv. kada se redovno pije, nikada se nema problema sa imunitetom pogotovo je to vazno za decu sa alergijskim i mnogim drugim problemima. na kavkazu, odakle kefir potice, piju ga i novorodjencad, a zivotni vek ljudi na kavkazu je od 120-150 godina sto nije zabelezeno vise nigde na planeti, i sve to zahvaljujuci kefiru. ukoliko kojim slucajem vidite odgovor, obratite mi se i ja cu vam poslati kefirnu kulturu besplatno za dete, ukoliko niste vec resili problem.
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
+4 # RE: mlekoJelena 19-11-2014 18:05
Da li biste mogli da mi kazete gde moze da se nabavi kefirna kultura i kako da napravim kefir za dete. Sin mi ima 2 godine, ima astmu i mnogo respirat4ornih problema, zaista ako mu to moze pomoci,moram da nabavim nekako.
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
-4 # RE: Kozije mleko kao prirodni lekAna 17-06-2013 00:48
Molila bih da mi neko kaze da li bi mi mozda kozje mleko pomoglo u suzbijanju urtikarije?Mucim se sa njom vec 7,8 nedelja,vise i ne brojim,ne znam sta sam sve pokusavala i koliko lekova popila i i dalje je imam...Unapred hvala.
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
+1 # mlekoBoris 11-11-2014 09:28
ako imate problema cesto sa urtikarijom, kozje mleko ce vam u svakom slucaju pomoci u borbi protiv alergija, ali se potrudite da mleko bude sveze i od koza koje su u formi i koje su cuvane u adekvatnim uslovima. sva odstupanja od standarda koji se moraju ispostovati u gajenju koza, a najvise uslovi smestaja koza i higijena, direktno se odrazavaju na kvalitet mleka. moze vam se desiti da kupite kozje mleko koje nece imati ni priblizno dobar efekat ukoliko su koze cuvane u losim uslovima i nisu hranjene kako treba. od tih faktora zavisi hoce li pomoci biti ili ne...ali, mleko nije lek, ono je samo pomocno sredstvo,ali veoma mocno.kozje mleko spada u najzdravije namirnice pogotovo kada govorimo o mlečnim proizvodima.njegova hemijska struktura je neverovatno slična majčinom mleku.od pamtiveka širom planete kozje mleko se upotrebljava ne samo za ishranu već i kao pomoćno sredstvo za lečenje mnogih bolesti poput bronhitisa, suzbijanje alergija, za jačanje imuniteta, lečenje i jačanje pluća.
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
+15 # kuvano ili nekuvano mleko?Marija 18-09-2013 16:38
Mozete li mi reci dali je bolje piti kuvana ili nekuvano kozje mleko? Hvala Unapred.
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
+2 # mlekoBoris 11-11-2014 09:33
ako je tek pomuzeno onda nekuvano, ali od zdrave koze. ukoliko nemate tu mogucnost morate ga skuvati, jer je kozje mleko zbog svog sastava podloznije kvarenju od kravljeg i postoji mogucnost da vam, ako ne skuvate mleko a stajalo je posle muze izvestan period van laktofriza ili frizidera, bude par dana jako neprijatno.
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
+11 # Чујте и почујтеМомир 22-09-2013 10:52
Поштоване младе мајке! Користите козије млеко у што већим количинама за Вас и вашу породицу. Посла 1. светског рата Аустроугарска се питала како преживеше мајке и деца која остадоше на згариштима својих кућа. Сазнање за њих је било невероватно. Захвањајући козијем млеку сачували су своје здравње и са оно мало проиног брашна. Како би били што боље информисани како се и сами трујемо молио бих Вас да прочитате чланак ИСТИНА О СОЈИ. Желим Вам добро здравље уз јутарњу шољу КОЗИЈЕГ МЛЕКА.
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
+5 # alergija i astmNata Popovic 30-09-2013 14:00
Imam 21 god. kao mala bolovla sam od astme, do 10. godine, letos sam imala neke alergijske smetnje i curenje iz nosa intenzivno. Ustanovili su mi po povratku sa odmora astmu i sinuzitis i rinitis. Bila sam u panici. Te dve stvari ni malo nisu prijaltne. Dobila sam dve pumpice Foster i nazonex, ali mi je rodjaka rekla da pocnem sa kozjim mlekom. Ima nedelju dana kako pijem. Iskreno se nadam se da ce mi pomoci. Ako neko ima slicnih problema, molim da pise.
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
+2 # RE: Kozije mleko kao prirodni lekVesna Raicevic 11-10-2013 22:09
Moje dijete ima alergisku astmu,znaci da imamo problem sa inhalacionim i plus tome nutritivnim alergenima tj.nekim od namirnica :jaja,paradajz, ljesnik ,badem,orah,kik iriki! imamo i mali stepen alergiske reakcije na mlijeko.Nikada mu nisam dala da proba kozije mlijeko! I prvi put cujem da pomaze u lijecenju alergija! i neznam dali bih mu smjela dati! voljela bih da cujem necije iskustvo,kako bih se i ja odlucila da svom sinu dam kozije mlijeko,a da ne strijepim dali ce se osuti,tj.imati snaznu alergisku reakciju !
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
+7 # mlekoBoris 11-11-2014 09:37
ostavite kontakt u komentaru i javicu vam se da vam besplatno posaljem kefirnu kulturu sa uputstvom za pravljenje, i resicete problem detetu.
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
0 # Kefir i uputstvoDrasko 20-02-2017 17:09
Molim Vas da mi pomognete, potreban mi je kefir sa uputstvom..unapred hvala
Kontakt tel. 060 5885 444
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
+13 # kozji sirbojana 16-10-2013 16:37
svakodnevno jedem kozji sir,koliko je u odnosu na mleko delotvoran?
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
0 # mlekoBoris 11-11-2014 09:38
nije delotvoran uopste jer su to potpuno dva razlicita proizvoda iako su oba mlecni proizvodi.sve zavisi i za sta jedete sir?
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
+2 # Помоћ!Тата 22-10-2013 19:32
Помаже Бог људи! Молио бих вас да ми неко стручно лице, непристрасно према фармацеутским индустријама и медицинским теоријама, предложи шта да радимо. Наиме, имамо ћерку три ипо месеца старости и пре 15ак дана јој је мајчино млеко недовољно. Од свих опција за које смо знали имали смо беби дохрану и кравље млеко. Дохрану нам није пало на памет да дајемо детету ни у једном тренутку, а неко нам је рекао да је козије пре тешко за бебин стомачић у том узрасту, тако да смо почели са разређеним крављим млеком уз дојење наравно. Речено нам је да су пре стари људи деци, ако мајка није имала млека, давали разређено кравље млеко или кравље млеко са пропрженим брашном. А сад чујем да све то може да наштети беби. Шта да радимо? Хвала!
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
+4 # 1.godinaMima 22-10-2013 20:43
da li deca od godinu dana smeju da piju kozije mleko? cula sam price da se kozije mleko daje tek od 18 meseci, da li je to istina?
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
+1 # ПомоћТата 22-10-2013 21:46
Помаже Бог људи! Молио бих вас да ми неко стручно лице, непристрасно према фармацеутским индустријама и медицинским теоријама, предложи шта да радимо. Наиме, имамо ћерку три ипо месеца старости и пре 15ак дана јој је мајчино млеко недовољно. Од свих опција за које смо знали имали смо беби дохрану и кравље млеко. Дохрану нам није пало на памет да дајемо детету ни у једном тренутку, а неко нам је рекао да је козије пре тешко за бебин стомачић у том узрасту, тако да смо почели са разређеним крављим млеком уз дојење наравно. Речено нам је да су пре стари људи деци, ако мајка није имала млека, давали разређено кравље млеко или кравље млеко са пропрженим брашном. А сад чујем да све то може да наштети беби. Шта да радимо? Хвала!
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
0 # bronhitismaja 26-10-2013 13:47
moje dete ima 2 i po godine, prvi put dobio je bronhitis, takodje je i sklon alergijama..curenje iz nosas, upale uveta...svakih 15 dana je bolestan, imam u planu da mu dam kozje mleko posle ovoga sto sam procitala :)
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
+10 # kozezoran 16-11-2013 18:06
Nasa seca su velika,33 i 28 g.Obadva su sisala jednu godinu a posle su nastavili sa kozijim mlekom.Hvala Bogu i Kozi,nikada u zivotu nisu bili bolesni i dobijali kojekakve injekcije.Potpuno zdrave zube imaju i pravi su ''divovi''.Pod hitno nadjite pouzdanoga gazdu i dajte deci to mleko,sir i surutku ma,sve od gdje.koze.Meso je posebna prica.
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
+14 # kozezoran 16-11-2013 18:23
Ja imam dve koze muzare, pravim sir, imam mleka a i kefira.Dnevno pojedem oko pola kg sira a mleka jednu litru popijem.Nesto malo viska prodam od svega i to kome ja hoću.Niti imam holesterola, povišen krvni pritisak a uopšte nisam gladan.Razlika kozjeg mleka od kravljeg je samo u salinitetu, malo je slanije sli uopšte se ne "čuje" i zato ga mogu piti i jesti. PREPORUČUJEM SVIMA SA I BEZ ZDRVSTVENIH TEGOBA; SVIMA,MLADIM I STARIJIM A POGOTOVO STARIM.NEMA NISTA BOLJEG OD LADNOGA MLEKA U TOKU LETNJIH VRUCINA, HRANI, LADI A NE GOJI!I MOJE JE.
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
+6 # alergija na kravjo mlekoirena 29-10-2013 14:42
IMAM 3 GODISNO SINCE I NON STOP E BOLEN KOGA IMASE 1GOFINA UTVRDIJA DEKA IMA ALERGIJA NA MLEKO POLEN BREZA TOPOLA KOGA GO PREKINAVME MLEKOTO BESE MALCE POAREN SEGA PAK E BOLEN SEGA SME SO FLEKSOTIDE I LETIZEN DALI MOZE DA PIE KOZJO MLEKO
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
+1 # RE: Kozije mleko kao prirodni lekTamara Novakov 06-12-2013 22:10
Imam sina od dve ipo godine zivim u becu ali cetvrtog meseca ima bronhitis svi lekovi i pumpice mu ne pomazu molim vas ako znate neki lek ili nesto prirodno sti pomase molim vas pisite hvala unapred
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
+4 # MlekoJelena 16-12-2013 17:59
Moja cerkica od 2 godine imala je nekoliko puta bronhitis,pluca su joj bila skroz osetljiva,imala je cesto i temperaturu,uve k prehladjena je bila,nisam znala sta vise da radim sve dok nisam joj pocela davati svaku vece po flasicu kozijeg mleka. Od tada,hvala Bogu,nije vise bikad imala bronhitis niti temperaturu.
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
+6 # mlekosladjana 01-03-2014 16:54
mojoj ćerki od 14 godina je ustanovljena dijagnoza enterocolitis ulcerosa. da li sme da pije kozje mleko i ostale mlečne prerađevine . hvala unapred
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
+2 # crohnova bolest0000 25-03-2014 14:23
Imam 37 godina, bolulem od crohnove bolesti vec 18 godina.pre 2 nedelje imala sam hirurski zahvat i resekciju tankog creva. Dali mi preporucujete kozjo mleko. I odgovorite mi posto mleko bih uzimala ne od prodavnice nego od privatni odgledjivaci koza, jeli postoji opasnost od bruceloze ako mleko samo se kuva, a nije prethodno tetrapak pakovano. Hvala na odgovoru.
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
+2 # ulceroza cronzoki 30-05-2014 07:17
imam ulcerozni kolitis i verovatno prelazi u cronovu bolest interesuje me koliko kozije mleko moze da mi pomogne u lecenju i eventualno u potpunom izlecenju istih.hvala na odgovoru.
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
+1 # mlekosuzy 12-06-2014 15:55
ako zivite u bgd,mozete ga naci na pijaci na vidikovcu,dole u suterenu gde prodaju mlecne preradjevine.ja uzimam tamo,cerkica mi je imala skoro do druge godine netoleranciju na laktozu tj alergiju na kravlje mleko...mleko im je provereno,pijem o ga i ja i cera..pozzz
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
+3 # #stitna zljezdaNadezda 17-08-2014 10:40
Mozete li mi reci dali je dobro kozje mleko za stitnu zljezdu,unapred hvala.
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
+4 # Ne kuhatidomace mleko 31-08-2014 19:44
Ako vec pijete kozije mleko nemojte da ga kuhate jer je mnogo zdravije nekuhano !! Al isto tako pazite od koga ga kupujete ne odrzava svako kozu kao sto bi trebalo mnogi danas daju svakojake koncentrate i time zagadjuju mleko. Lp nadam se da sam pomogao barem malo.
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
0 # glutensanela 17-12-2014 13:56
nismo jos sigfurni jel u pitanju intolerancija na gluten,djecak od 3godine je pozitivan na igg gliadina14,na iga negativan,ukupn i igg mu je 1105 zanima me dal bi mu u tomu pomoglo kozije mlijeko
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

 
   Adresar
    Izdvajamo     Pomoć   PageRank Checking Icon
 

  Vrtići
  Igraonice
  Školice
  Bebisiting agencije
  Prodavnice i butici
  Pedijatrijske ordinacije

  Eroditelj.rs

   Vesti - Početna
  Roditeljstvo
  Zdravlje
  Pitajte doktora
  Ishrana
  Vodič - kulturna dešavanja
  Dečiji horoskop
  Vodič za dečiju štednju
   MARKETING
  KONTAKT

Napomena: sve informacije i saveti na Vrticiportal.com služe isključivo u informativno-edukativne svrhe. Sadržaj web portala u odredjenim rubrikama koje se bave zdravljem dece, ne  može zameniti odlazak Vašem pedijatru i nije zamena za lekarske preglede i dijagnoze.

 

Copyright © 2009 - 2018 Vrticiportal.com - Junior Shop, trgovina putem interneta i druge usluge - Sva prava zadržana

 
  Kopiranje, umnožavanje ili prenošenje tekstova, moguće je samo uz pismenu saglasnost redakcije sajta vrticiportal.com.
             
Muzička centrala -  online muzički magazinJuniorshop.rs -  internet prodavnica bebi i dečije opreme